In 2019 werd ambtelijk vastgesteld dat hulpverlening aan jeugdigen onvoldoende op elkaar aansloot. Op signalen werd onvoldoende gereageerd. De samenwerking tussen gemeente en instanties jeugdhulp /jeugdzorg kon wel een verbeterslag gebruiken. Om meer grip te krijgen op hoe het jeugdnetwerk samenwerkt, welk aanbod gedaan wordt en wat het aanbod aan maatschappelijk impact heeft, zijn alle cruciale partners in beeld gebracht en alle voorzieningen. Deze werkwijze resulteerde in een aanpak ‘doorgaande zorglijn jeugd’. De aanpak is gericht op het verbeteren van de onderlinge samenwerking en het jeugdaanbod op elkaar laten aansluiten.
Doelstelling is het bevorderen van het welzijn en veiligheid van het kind op alle leefgebieden samen met het maatschappelijk veld. Deze integrale werkwijze vindt zijn weerslag in de uitvoering en zal verder worden geïmplementeerd.

Kwaliteit

G

Er zijn stappen gezet om de onderlinge samenwerking tussen de verschillende instanties op elkaar af te stemmen en te verbeteren. Taken en werkzaamheden zijn in beeld gebracht en met diverse (jeugd)zorgaanbieders wordt regelmatig overlegd. Het verbeteren van de samenwerking is echter ook een kwestie van een lange adem en wordt daarom in 2022 weer als (doorlopende) doelstelling opgenomen.

Tijd

O